Udstilling på Skanderborg Kulturhus


 Udstilling på Skanderborg Kulturhus

Kunstnergruppen Q.ILT består af de fire kunstnere Plys Løssl, Karen Exner, Marianne von Tangen Buskov og Anne Thinggaard, der har mødt hinanden på Aarhus Kunstakademi.

Kunstnerne arbejder individuelt indenfor skulptur, maleri, tegning, foto og tekst. De bruger hinandens forskellige kompetencer til faglig sparring, gensidig udfordring og personlig opbakning i et fælles refleksionsrum.

Ved udstillingen i Kulturhuset deltager Plys Løssl, Karen Exner og Anne Thinggaard.

Udstillingen varer fra  d.6.januar  til d.23.februar 2020  i Skanderborg Kulturhus:

Plys Løssl arbejder primært med olie, kridt og blyant på lærred og papir. Det vigtigste i arbejdsprocessen er en dialog med fladen og arbejdet med lyset i farven – det der sker i sammenstødene og overlappene eller fraværet af noget, ind til værket fremstår åbent og færdigt. Hun arbejder ud fra sætninger og sansninger, som er opstået gennem et konstant arbejde med tilværelsen og dens mange lag.

Karen Exner arbejder med olie, akryl, blyant og kridt på flader. Farven bevæger sig fra det dæmpede i olie til lysende, transparente lag i akryl.  Iagttagelse ligger generelt til grund for motiverne. Tematisk gøres et ophold ved noget kendt fra hverdagen, – en visnende blomst, to halve tomater, et forladt morgenbord. Motivet er oftest studeret direkte foran staffeliet, mens der i et større akrylværk er arbejdet med en repeteret projektion af samme frihåndstegning. Her ”reproduceres” billedet igen og igen, i lighed med den uendelige gentagelse af dagligdagens rutiner.

Anne Thinggaards udstillede værker er malerier, acryl på lærred, og tuschtegninger på papir. Den verden vi kender som jord og vand, ild og luft, opstod ud af et nulpunkt for knap 14 milliarder år siden, og på vores lille klode er siden udviklet levende natur med enestående mangfoldighed og tilpasningsevne. Anne Thinggaard er optaget af menneskets sårbare eksistens i et ufattelig stort og mørkt univers,  en eksistens, som nu  viser sig at være truet – af os selv. Hendes billeder afspejler både den utryghed og latente frygt, som dette usikre fremtidsperspektiv vækker, men også fascinationen af det forunderlige.

Alle er velkomne til ferniseringen, hvor Kulturhuset serverer et glas vin.

Udstillingen kunne ses fra den 6. januar til den 23. februar 2020.

ANNE THINGGAARD – QILT udstilling i Skanderborg Kulturhus jan-feb. 2020

WWW.thinggaardkunst.dk    thinggaardanne@gmail.com    tlf. 64638585/29869099

Sun, Moon, Earth, 100×100

HUMAN DOING – HUMAN BEING?

De udstillede værker er malerier, acryl på lærred, og tuschtegninger på papir.

Den verden, vi kender som jord og vand, ild og luft, opstod ud af et nulpunkt for knap 14 milliarder år siden. På vores lille, grønne klode udviklede sig en levende natur med enestående mangfoldighed og tilpasningsevne.

Jeg er optaget af menneskets sårbare eksistens i et ufatteligt stort og mørkt univers,  en eksistens, vi tager for givet, men som nu  viser sig at være truet – af os selv!

Mine billeder afspejler utrygheden og den latente frygt, som dette usikre fremtidsperspektiv vækker, men også fascinationen af det forunderlige liv!


Pressemeddelelse


Get, Vitavej 60, 8300 Odder: